Klimaanlæg

  • Det bedste indeklima med klimaanlæg fra Køl & Varmepumpe X-perten
    Med aircondition på kontoret eller i forretningen sikrer du dig et godt indeklima. Personale såvel som kunder får derved den mest behagelige oplevelse, når de befinder sig i rummet.
  • Højkvalitets klimaanlæg til dig og dit firma
    Jeg og mine montører har taget en 4-årig uddannelse som køletekniker. Det betyder, at vi har ”hands on” erfaring ift. hvilke klimaanlæg, der er markedets bedste samt hvilket, der vil være det bedste for dig.
  • Professionel service efter dine behov
    Som kunde hos Køl & Varmepumpe X-perten finder vi altid en løsning, så dine ønsker kan blive opfyldt på bedst mulig vis. Vi stopper ikke, før du er tilfreds med resultatet, og før det hele fungerer efter hensigten.

Har du brug for et klimaanlæg eller en serviceaftale? Tøv ikke med at kontakte Køl & Varmepumpe X-perten for en uforpligtende snak.

Klimaanlæg

Tilfredse kunder

Varmepumpe ekspert

Vi er eksperter på området inden for køleteknik, herunder varmepumper, køl- og frostanlæg samt klimaanlæg.

FAQ / Typiske spørgsmål

En luft til vand varmepumpe fungerer således, at den ved hjælp af et lukket kredsløb med kølemiddel varmer din bolig op med varm luft og overfører varmen til det brugsvand, du benytter i din bolig.

Den består således af en fordamper, en kondensator, en kompressor og en termoventil.

Fordamperen i varmepumpen optager energi i luften udefra. Varmen herfra får kølemidlet i varmepumpens kredsløb til at fordampe. Herefter kommer kompressoren ind i billedet, da den trykker dampen sammen og dermed får trykket og temperaturen til at stige, hvilket netop er den varme, du kan benytte i boligen.

Når kølemidlet har været turen gennem kompressoren, bliver varmen afgivet i kondensatoren. Her vil kølemidlet kondensere med et temperaturfald, løbe tilbage gennem termoventilen for så at starte processen forfra.

Når du benytter en luft til vand varmepumpe til dit brugsvand, behøver du dog ikke vente på, at den varmer vandet op, da det varme vand netop gemmes i en varmtvandsbeholder.

For at kunne varme vand og luft op i et lukket kredsløb, benytter varmepumpen sig af el. Men, da den leverer et sted mellem 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi, er den en fantastisk økonomisk og bæredygtig varmekilde, der hurtigt tjener sig hjem.

Da en luft til vand varmepumpe kan generere varme og varmt vand ved brug af luft udefra, er den altoverskyggende fordel, at det er en miljøvenlig varmekilde. Netop af denne grund er det muligt at søge om tilskud til etableringen af en varmepumpe i din bolig. Dette kan ikke blot spare dig for penge på selve etableringen og købet af varmepumpen, men kan også gøre det ekstra fordelagtigt for dig at skifte fra en anden og mindre miljøvenlig varmekilde såsom et oliefyr.

Udover det miljømæssige aspekt er den store fordel for dig også, at du kan spare en del på din varmeregning hvert eneste år. Selvom den benytter el, er det ikke noget, der vil slå synderligt ud på din elregning, da den som førnævnt genererer meget mere varmeenergi, end hvad den benytter i el-energi

Har du endda et forholdsvist stort el-forbrug, som årligt overskrider 4000 kW, bliver varmepumpen yderligere økonomisk fordelagtig for dig i brug. For når der benyttes for mere end 4000 kW om året ved brug af en luft til vand varmepumpe, bliver forbruget herefter stort set fritaget for afgifter – og dermed er forbruget stort set gratis.

Vil du derfor gerne både skåne miljøet og din pengepung, kan en luft til vand varmepumpe være det helt rette valg for dig og din bolig.

Inden du får etableret en luft til vand varmepumpe, er der nogle forskellige forhold, du bør være opmærksom på. Dette sikrer, at det bliver en gnidningsfri proces.

Først og fremmest kan kommunen kræve, at du skal søge om dispensation fra kollektiv varmeforsyning. Det er ikke alle sjællandske kommuner, der kræver dette, så tag gerne en snak med din lokale kommune om det først, så du ikke får en ubehagelig overraskelse.

For det andet bør du overveje, om du ønsker at udskifte luft til vand varmepumpen ud med din nuværende varmekilde, eller om den blot skal være et supplement. Et gasfyr er for eksempel billigere i drift om vinteren sammenlignet med en varmepumpe. Det er også noget, vi gerne vejleder dig omkring.

For det tredje skal du være sikker på, at du kan placere den et sted, hvor den ikke generer naboen, når det kommer til støj. For den vil afgive støj og skal derfor have en gennemtænkt og hensigtsmæssig placering. Det er naturligvis kun en udfordring, hvis du bor i tæt bymæssig bebyggelse.

Disse overvejelser sikrer, at du får glæde og succes med din luft til vand varmepumpe med det samme. Vi fortæller gerne nærmere om det, hvis du er interesseret i at få installeret en varmepumpe i København, Storkøbenhavn eller andre steder på Sjælland af os.

Ja, du kan søge om tilskud til en ny luft til vand varmepumpe. Du kan få tilskud til og med 2026. Her i 2021 er der tre fastlagte ansøgningsrunder i april, august og oktober. Tilskuddene bliver givet efter ”først til mølle”. Vil du derfor gerne have et tilskud i 2021 til en luft til vand varmepumpe, bør du søge om tilskud så hurtigt som muligt.

Dit luft til vand varmepumpe tilskud afhænger af, hvilken varmepumpe du ønsker at søge tilskud til. Dertil har størrelsen af varmepumpen også betydning for, hvor meget du kan få i tilskud.

Ja. Såfremt du vælger en varmepumpe, der passer til størrelsen på dit hus og dit forbrug af vand. Vi sørger naturligvis for at dimensionere størrelsen, så du får en varmepumpe, der passer til dine behov og ikke mindst dit forbrug.

Prisen for en luft til vand varmepumpe afhænger af kvaliteten og størrelsen af varmepumpen. Vi giver dig gerne en nøjagtig pris på en varmepumpe, der passer til din bolig.

VE-installatør – Vi monterer din varmepumpe i forbindelse med tilskud

Overvejer du at søge om tilskud til monteringen og installeringen af en luft til vand varmepumpe? I så fald kan du benytte dig af vores service og vores kompetencer, da vi er VE-installatører. Altså er vi godkendt til at måtte montere og installere luft til vand varmepumper i forbindelse med tilskud.

Får du derfor tilkendt tilskud til monteringen af din luft til vand varmepumpe, er du efterfølgende velkommen til at kontakte os for at komme videre i processen. Vi giver dig også gerne et tilbud på arbejdet, som er ganske uforpligtende. Så har du en ide om, hvad det kommer til at koste foruden anlægget.

Professionel og personlig montering af luft til vand varmepumpe på Sjælland

Hos Køl & Varmepumpe X-perten tager vi ikke let på opgaven med monteringen af din luft til vand varmepumpe. For er der noget, der er vigtigt i dagligdagen, så er det, at varmekilderne fungerer, så du sommer som vinter kan holde varmen.

Vi tager os derfor gerne god tid til at forklare dig nærmere om en luft til vand varmepumpe som varmekilde, og hvad du bør være opmærksom på, eller hvad du kan forvente. Det samme gælder, når vi kommer hjem til dig for at montere den valgte luft til vand varmepumpe – for personlig og imødekommende service er vigtigt for os.

Kontakt os gerne, hvis du gerne vil vide mere om en luft til vand varmepumpe, eller du allerede har besluttet dig for, at vi skal montere den for dig. Det er noget, vi gerne gør for kunder i hele København, Storkøbenhavn og resten af Sjælland.

Jonas Sejer

Lad os servicere din luft til vand varmepumpe .

Når nu vi er så heldige at måtte montere din luft til vand varmepumpe, er der ikke noget, vi også hellere vil end at servicere den med faste intervaller. Det sikrer, at du har en luft til vand varmepumpe, der altid fungerer optimalt – ligeledes er det forebyggende mod driftsstop.

Vi forklarer dig gerne, hvad vi har ordnet ved din varmepumpe, når vi er færdige med servicen, så du er tryg ved, hvad der er blevet udført.

Vi glæder os til at montere og servicere din luft til vand varmepumpe.