fbpx

Luft/luft varmepumpe til private og erhverv

Salg, montering samt reparation af  luft/vand varmepumpe samt luft/luft varmepumpe på hele Sjælland.

 • Højkvalitets luft/luft varmepumper  & tilbehør
  Køb din nye luft/luft varmepumpe hos Køl & Varmepumpe X-perten og vær sikker på at få et produkt i topkvalitet.
 • Service af eksisterende varmepumper
  Har du en luft/luft varmepumpe i forvejen? Så lad mig hjælpe dig. Jeg kan lave service af alle mærker, bl.a.: Panasonic, LG, Samsung, Toshiba, Mitsubishi, Daikin m.fl.
 • Vejledning & montering af en fagprofessionel køletekniker
  En 4-årig køleteknisk uddannelse gør mig den bedst egnede til at vejlede dig samt montere din nye varmepumpe. På den måde opnår du det allerbedste resultat.
 • 100% tilfredshedsgaranti
  Hos Køl & Varmepumpe X-perten får du altid den bedste service. Jeg er serviceminded af natur, og du kan altid være sikker på at få varmepumpeservice i særklasse.

“En virkelig god oplevelse. Venlig og omhuggelig. Absolut god information. Alt i den skønneste orden. Alt fungere som det skal. Ialt en god oplevelse yderst tilfreds med det hele”

Povl Jensen

FAQ / Typiske spørgmål omkring luft/luft varmepumper

Systemet består af to dele, en indedel og en udedel. Varmepumpens udedel trækker varme ud af luften og sender den ind i boligen, hvor indedelen fordeler varmen. Systemet fungere hele året, også selv om lufttemperaturen når helt ned til minus 20°C, så vil der stadig være naturlig varme i luften, som varmepumpen kan udnytte.

Varmepumpen kan også vendes, så den fungerer som et airconditionanlæg, der leverer kølig luft i de varme sommermåneder.

Få altid en fra Køl & Varmepumpe X-perten ud til dig som kan rådgive dig omkring type, dimensionering og installering af varmepumper.

Følgende standardtal kan anvendes til beregning af varmepumpens størrelse. Gælder kun ved opvarmning og er ca. tal.

Ældre huse/sommerhuse med lav isolering 65-100 Watt pr. m2
Nyere huse med almindelig/god isolering 50 Watt pr. m2
Lavenergihuse 30 Watt pr. m2

Nej, en luft-til-vand varmepumpe skal ifølge loven installeres af en autoriseret installatør da den indeholder kølemiddel. Når du skal anskaffe dig en varmepumpe, er den bedste løsning at tale med installatøren som skal udføre opgaven.

Installatøren skal være godkendt og have som minimum en KMO godkendelse.

Indedelen skal normalt installeres centralt i huset eller hvor luftfordelingen er bedst. Indedele kan, monteres på væg, indbygges i loft eller ved gulv. Udedele bør placeres så tæt som muligt på indedelen i det fri, hvor der er god luftcirkulation

Ja, alle de varmepumper som vi hos Køl & Varmepumpe X-perten installere kan opvarme og nedkøle.

Varmepumpernes effektivitet angives i COP-, SCOP- og SEER-værdi. Du kan ved hjælp af værdierne aflæse, hvor effektiv din ønskede pumpe er. For at få mest ud af din energiløsning bør du sammenligne disse korrekt. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke kan sammenligne en COP-værdi med en SCOP- eller SEER-værdi. Du skal vælge én at sammenligne ud fra for at få en præcis vurdering.

Varmen fra varmepumper er vedvarende energi og er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge. Varmepumper leverer omkring 3-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. De fleste nyere varmepumper har idag alle miljøvenligt R32 kølemiddel.

Ja, det er den. Hvis du f.eks vælger en Samsung, har den avancerede filtersystemer. Virus Doctor og Easy Filter fjerner støv, farlige luftbårne forurenende stoffer og allergener samt bakterier og virus, herunder Influenza A og Coronavira – først gennem et filter og derefter med Virus Doctor. Det betyder, at den luft, du indånder, er ren og sund.

Hvis du vælger en Samsung varmepumper har de markedets laveste lydniveau ned til 16 dB på indedele og 35 dB på udedele. Varmepumpen har bevægelige dele. Typiske lyde der høres, er blæsersusen, kompressor lyde, materialets udvidelse/sammentrækning ved varme/kulde påvirkning.