Luft til luft varmepumpen– et holdbart alternativ til luft til vand varmepumpen

I disse år er der stort fokus på klima og miljø. Samtidig har priserne på opvarmning af private boliger taget himmelflugten, ikke mindst som følge af manglen på brændstof så som olie og naturgas.

Dette har ført til, at luft til vand varmepumpen har nået et hidtil uset niveau af popularitet.Efterspørgslen på de klimavenlige og energieffektive luft til vand varmepumper er inden for de seneste seks måneder nærmest eksploderet.

I dag er der årelange ventelister på levering og montering af luft til vand varmepumper. Selv om du bestiller din varmepumpe i dag, er det således langt fra sikkert, at du har den på plads i tid til atforsyne din bolig med varme i løbet af den forestående vinter. Og derfor er det på tide at tage et kig på diverse alternativer.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe har flere ting til fælles med en luft til vand varmepumpe. Blandt andetudnytter den temperaturforskellen på indendørs og udendørs luft til at skabe varmeenergi. Men i stedet for at opvarme brugsvand og varmtvand til radiatorer samt gulvvarme, omdanner en luft til luft varmepumpe energien til varm luft, som fordeles i boligen.

Til forskel fra en konventionel radiator fordeler luft til luft varmepumpe varmen i boligen. Detbetyder, at du får en langt mere hensigtsmæssig opvarmning af dine stuer og værelser.

En radiator benytter sig udelukkende af strålevarme i forbindelse med opvarmning, hvilket er særdeles ineffektivt. Med en luft til luft varmepumpe får du hurtig opvarmning af luften i rummet. Dette sker ved anvendelse af langt mindre energi – og du kan derfor regne med en stor økonomisk besparelse når du investerer i en luft til luft varmepumpe.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Foruden den økonomiske besparelse, kan du med en luft til luft varmepumpe opnår følgende fordele:

  • Rensning af luften i boligen gennem særlige filtre, som fjerner partikler, pollen og mikroorganismer
  • Fjernstyring via app, så du kan tænde din varmepumpe inden du kommer hjem
  • Air condition om sommeren – en luft til luft varmepumpe kan ”vendes”, så den køler luften i stedet for at varme den op
  • En grønnere og mere bæredygtig profil – luft til luft varmepumpen er et langt mere klimavenligt valg end konventionelle varmekilder
  • Høj energieffektivitet, hvilket sikrer et lavere forbrug
  • En mere driftsikker løsning

Du kan optimere din besparelse ved at vælge en af de varmepumpe-modeller som har intelligentstyring af varmefordelingen, og som analyserer dit forbrugsmønster for en optimal planlægning affunktioner. Det betyder, at du kan varme boligen op til et absolut minimum i de rum du ikke anvender så ofte, og have højere temperaturer i stuer og værelser hvor du opholder dig mest.

Samtidig kan du styre varmepumpen ved hjælp af en smart app, som du kan installere på mobil ellertablet. Med denne app kan du tænde eller slukke for varmen i din bolig uanset hvor du befinder dig, og dermed undgå varmespild.

Når du er hjemme, kan du bruge samme app til alle funktioner, eller du kan vælge at bruge den medfølgende fjernbetjening. Og med stemmestyring via boligens Smart House enheder – for eksempel Alexa eller Google Assistant – er det nemt selv at regulere varmen i boligen, hvis hverken fjernbetjening eller smartphone er inden for rækkevidde.

Fordele ved luft til luft varmepumpe

Panasonic – fremtidens varmepumper

Hos Køl & Varmepumpe X-perten er vi stolte af at kunne præsentere den nyeste generation af luft til luft varmepumper fra Panasonic.

Panasonic Flagship kombinerer et stilrent design med den nyeste teknologi inden for opvarmning og rensning af luften, og kan præstere markedets højeste ydeevne med stabil opvarmning helt ned til en udetemperatur på -25°.

Køl & Varmepumpe X-perten

Køl & Varmepumpe X-perten er Panasonic PRO Partners. Det betyder, at vi både forhandler, monterer og servicerer varmepumper fra Panasonic.

Vi kan tilbyde dig en fuld serviceløsning inklusive levering og installation afdin nye Panasonic varmepumpe, uanset hvilken model du vælger. Vi kanogså rådgive dig omkring valg af varmepumpe ud fra en vurdering af din husstands behov.

Kontakt os på telefon 30 74 74 12 eller send en mail på info@kvx.dk og få
mere information omkring hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også læse mere på hjemmesiden www.kvx.dk

Fremtidens varmepumpe Panasonic