fbpx

Luft/Vand varmepumper til private & erhverv

Salg, montering samt reparation af  luft/vand varmepumper på hele Sjælland.

 • Højkvalitets luft/vand varmepumper & tilbehør
  Køb din nye varmepumpe hos Køl & Varmepumpe X-perten og vær sikker på at få et produkt i topkvalitet.
 • Service af eksisterende luft/vand varmepumper
  Har du en luft/vand varmepumpe i forvejen? Så lad mig hjælpe dig. Jeg kan lave service af alle mærker, bl.a.: Panasonic, LG, Samsung, Toshiba, Mitsubishi, Daikin m.fl.
 • Vejledning & montering af en fagprofessionel køletekniker
  En 4-årig køleteknisk uddannelse gør mig den bedst egnede til at vejlede dig samt montere din nye luft/vand varmepumpe. På den måde opnår du det allerbedste resultat.
 • 100% tilfredshedsgaranti
  Hos Køl & Varmepumpe X-perten får du altid den bedste service. Jeg er serviceminded af natur, og du kan altid være sikker på at få varmepumpeservice i særklasse.

“En virkelig god oplevelse. Venlig og omhuggelig. Absolut god information. Alt i den skønneste orden. Alt fungere som det skal. Ialt en god oplevelse yderst tilfreds med det hele”

Povl Jensen

FAQ / Typiske spørgmål omkring luft/vand varmepumper

En luft-til-vand varmepumpe er en varmeløsning som udnytter energien i udeluften til at producere varmt vand til både centralvarme og brugsvand i huset og kan derfor fungere som den eneste varmekilde i boligen.

Varmepumpen består af en indedel og en udedel. Udedelen udvinder energien i luften og overfører denne til varmepumpens indedel. Indedelen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter varmen ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvvarme samt brugsvand. Overvejer du at udskifte dit olie- og  pillefyr er der rigtig mange penge at spare ved at konvertere til et luft-til-vand-system.

Split består af en udendørsdel med en åben kølekreds som er forbundet med kølerør til varmtvandstanken med indbygget varmeveksler (indedel). Indedelen er på størrelse med et køleskab hvilket gør den nem og enkel at installere i dit hjem. Splitanlæg er velegnet til installationer hvor man vil undgå frostsikring og hvis man har et ønske om at placere udedelen længere væk fra installationen (op til 30 m). Installationen skal altid udføres af en godkendt KMO-installatør eller kølevirksomhed.

Monoblok består af en udendørsenhed med en lukket kølekreds og indbygget varmeveksler der er forbundet med vandrør til varmtvandstanken (indedelen). Indedelen er på størrelse med et køleskab hvilket gør den nem og enkel at installere i dit hjem. Dette anlæg kræver ikke en køleteknisk installation og må derfor
installeres af en VVS installatør. Denne type installation kræver frostsikring.

En luft-til-vand varmepumpe forsyner husets vandinstallation med varme og derfor kræver det at en autoriseret vvs’er tilkobler den eksisterende vandinstallation til varmepumpen. Derudover kræver varmepumpen elforsyning.

Varmepumpens indedel fylder ca. som et almindelige højskab og bør placeres i nærheden af din nuværende varmeinstallation. Udedelen placeres udenfor og er bygget til at stå udenfor året rundt.

Størrelsen på din luft-til-vand varmepumpe afhænger af husets størrelse, isolering, rum og beboere. Derfor er det nødvendigt at få hjælp fra din installatør til at vælge den rigtige størrelse varmepumpe.

Nej, en luft-til-vand varmepumpe skal ifølge loven installeres af en autoriseret installatør da den indeholder kølemiddel. Når du skal anskaffe dig en varmepumpe, er den bedste løsning at tale med installatøren som skal udføre opgaven. Installatøren skal være godkendt og have som minimum en KMO godkendelse. Installatøren kan både være VVS’er, elektriker eller fra en kølevirksomhed. Hvis du ønsker at få tilskud for energiforbedring skal installatøren dog også have et VE certifikat. VE certifikatet opnås gennem en særlig uddannelse, som installatøren skal gennemføre.

Hvis du ønsker at få tilskud for energiforbedring skal installatøren dog også have et VE certifikat(gælder først fra 01/04-2021). VE certifikatet opnås gennem en særlig uddannelse, som installatøren skal gennemføre.

Der er store besparelser at opnå på din varmeregning ved at konvertere dit nuværende olie-, gas-, eller pillefyr til en luft-til-vand varmepumpe.

På et hus på ca. 250 kvm, kan udgifterne til olie let ligge på 18-20.000,- om året, hvor de årlige udgifter til varme og vand med en varmepumpe kan reduceres til 10.000,- – 12.000,- om året.

En bekymring for mange købere af en varmepumpe er hvorvidt en varmepumpe støjer. Men faktisk støjer en varmepumpe i høj kvalitet minimalt.

Alle varmepumper med 1 kg. kølemiddel eller derover, skal som minimum have ét årligt lovpligtigt serviceeftersyn. I dagligdagen kræver det ikke noget fra dig.

En varmepumpe holder i typisk mellem 12-15 år, såfremt du overholder dine lovpligtige serviceeftersyn.

Varmen fra varmepumper er vedvarende energi og er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge. Varmepumper leverer omkring 3-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. De fleste nyere varmepumper har idag alle miljøvenligt R32 kølemiddel.